Onze Geschiedenis

Onze vereniging is opgericht in het jaar 2000 onder de naam V.B.m.F “de Meierij”.
(Vereniging Bewegen met Fibromyalgie “de Meierij”)

In eerste instantie werd de vereniging door en voor mensen met fibromyalgie opgezet. Echter vanwege de grote vraag naar ons beweegprogramma door mensen met een andere vorm van reuma werd dit al snel anders. Iedereen met één of meerdere vormen van reuma werd toegelaten.

Begin 2017 vonden we het als het bestuur dan ook belangrijk om dat ook meer in onze naam te gaan uitdragen. Vandaar dat we sinds de start van het seizoen 2017-2018 deze nieuwe naam dragen.

REUMA-BEWEEGGROEP “DE MEIERIJ”

Ook zijn we sinds maart 2017 officieel een lokale reumapatïëntenvereniging.
Iets waar wel heel trots op zijn.

Onze vereniging stelt zich vanaf de oprichting tot nu het doel om mensen binnen de grenzen van hun eigen kunnen op een prettige manier te laten bewegen in verwarmd water van minimaal 32 graden Celsius.

Het bewegen vindt plaats onder deskundige leiding van een fysiotherapeut of beweegagoog. Veel van onze leden ervaren dit als prettig en voelen zich daardoor beter. Ook is het prettig om in een groep te bewegen met mensen met soortgelijke klachten.

In 2019 hebben we naast de waterbeweeggroepen ook een aantal wandelingen georganiseerd namelijk Kèùre Rontelum Skêndel mi Berry. Deze wandelingen krijgen in 2020 zeker een vervolg.

Van januari 2020 tot augustus 2020 hebben we een pilot gedraaid in de hoop dat we een Yoga groep zouden kunnen opstarten binnen onze vereniging. Helaas heeft dit mede door het Covid-19 virus niet kunnen leiden tot een structurele vaste groep.
We staan volledig achter deze vorm van bewegen voor mensen met reumatische klachten, vandaar dat we het zeker blijven benoemen op onze website.
Yoga is namelijk een van de mogelijkheden waarvan mensen met reumatische klachten aangeven dat ze zich daar goed bij te voelen. Bij yoga doet u in een kleine groep rustige oefeningen in verschillende houdingen. Dat kan op een stoel of op een matje. Het is afhankelijk van wat u prettig vindt. U leert gecontroleerde bewegingen aan die uw lichaam en uw gedachten rustiger maken. U krijgt ook ademhalingsoefeningen. Veel mensen met reuma ervaren door yoga een meer ontspannen gevoel. Deze activiteit wordt begeleid door een erkende Yoga-docent.

Lotgenotencontact is dan ook een belangrijk onderdeel van onze vereniging.
Omdat iedereen in meer of mindere mate problemen ervaart is het prettig dat je kunt bewegen in een groep die je begrijpt en die je niet “raar” aankijkt als je een oefening niet of anders uitvoert.
We hebben een gezellige en open sfeer weten te creëren. Een plek waar iedereen zich thuis voelt.

 

Volg ons ook op
Facebook